Vælg de bedste og mest friske råvarer i dit lokalområde og støt din lokale økonomi.

Sådan bliver du vært

1Del din motivation med os

At være vært for en madsamling kræver et stort personligt engagement. For at sikre os, at det kommer til at fungere for dig, taler vi om din motivation og ser på om dine organisatoriske egenskaber passer til rollen som vært.

2 Find et hyggeligt mødested

En madsamling skal være et sted, hvor alle mødes én gang om ugen og leverer og afhenter varer. Derfor er det vigtigt, at det er nemt at komme til i bil og at dine medlemmer, avlere og producenter føler sig velkomne og hjemme. Mødestedet kan være på et offentligt sted f. eks. rådhus, bibliotek, forsamlingshus eller skole eller privat f. eks. på en gård, restaurant, kro eller klubhus eller hjemme hos dig selv.

3Skab fællesskab omkring din madsamling

Lær dit lokalområde at kende og find ud af, hvad der foregår. Sørg for at skabe opmærksomhed hos alle du møder, om den nye mulighed for at handle lokalt i din madsamling. Stille og roligt vil interesserede medlemmer, avlere og producenter samles og et lokalt fællesskab vil tage sin begyndelse.

4Organiser din ugentlige madsamling

Hver uge opdaterer du dit online katalog med udvalget af varer fra dine lokale avlere og producenter. Medlemmerne vil så bestille og betale og afhente på den dag, du har valgt at holde åbent i din Madsamling.

Sådan skaber du en god Madsamling

På afhentningsdagen vil medlemmer, avlere og producenter mødes i din Madsamling. Det åbner op for muligheden for udveksling af meget mere end bare mad. Det kan give inspiration til spændende events, madworkshops, besøg hos avlere og producenter eller bare til at dele erfaring og mødes på en anden måde. Hurtigt vil din Madsamling skabe liv i nærområdet og blive et lokalt samlingspunkt.

Sådan ser en vært ud!

Paul Sousek

Cornwall i England

Paul ejer et "grønt" landbrug i Cornwall tæt på havet. Landbruget drives økologisk primært uden anvendelse af fossile brændstoffer i produktionen - kun genanvendelig energi. Ret flot klaret set i lyset af, at familien først startede i 2005 uden nogen erfaring med landbrug - og i dag ét af Englands mest bæredygtige landbrug. Paul besluttede sig for at blive vært og åbne en lokal madsamling, der afholdes i Rosie's Kitchen - en familiedrevet café tæt på én af Cornwalls bedste surferstrande. Lyder idyllisk, ikke?

Tim Daborn og Vicky Tedder

London

Tim og Vicky er involveret i The Food Assembly fordi de elsker fair fødevarer, og gerne ville involvere sig i et system der ikke bare er fair for producenterne men også fair for dyrene.

Katie Lyttle

Chester

Katie Lyttle havde ikke forestillet sig at en opdatering på Facebook ville få hende til at løbe land og rige rundt i hele Cheshire på jagt efter avlere og producenter. Katie åbnede ét af de første Food Assemblies og markedsfører sig via de sociale medier. Katie er inspireret af hendes egen mor, der startede en græsrodsbevægelse i Nordirland med det formål at handle lokalt. Før Katie blev værtinde var hun børnehavelærer men havde lyst til et karriereskift. Nu arbejder hun med det hun mest brænder for: Mad! Når hun vågner om morgenen er det første hun tænker på er mad!